Снимка Булфото, архивСрещата с Комитова промени намеренията.  Пътните строители спират

...
Снимка Булфото, архивСрещата с Комитова промени намеренията.  Пътните строители спират
Коментари Харесай

След срещата с Комитова: Пътните строители спират протестите след 2 дни

Снимка Булфото, списък

Срещата с Комитова промени желанията. 
Пътните строители стопират митингите след 2 дни. Това стана ясно след среща на Браншовата камара „ Пътища ” с районния министър Виолета Комитова. Основният въпрос, който ги обединявал, бил да се обезпечи поддържането на пътищата през зимата, написа

Тази заран за втори ден пътните строители блокираха с тежка техника центъра на София.

А министър Комитова още веднъж попита защо упорстват. „ Вие през вчерашния ден казахте, че служащи без заплати няма. Да формулираме тематиката на митинга. Кои компании бяха през днешния ден пред Министерство на регионалното развитие. Ние не можем да ги идентифицираме ”, съобщи Комитова.

От Браншовата камара „ Пътища ” споделиха, че митингът не е синдикален за заплати. „ Като работодатели протестираме, с цел да си извърши страната отговорностите към компаниите. Работниците са наша отговорност. Но нехайството на страната, може да докара до това да ги освободим ”, обявиха от браншовата камара.

Изпълнителният шеф на Браншова камара „ Пътища ” Лазар Лазаров обаче съобщи, че измежду техните членове изрично има компании, които изпитват усложнение да заплащат на служащите си.

„ Вече 6 месеца всички тези сдружения не са получили от страната своето заработено ”, сподели Лазар Лазаров. По думите му компании залагат имущество, с цел да могат да изплащат заплати. Но дребни компании и това не могат, изясни Лазаров.

„ Парите, които претендирате, не са дължими към днешна дата. На договорите, на които се позовавате, ясно е записано, че изплащанията по тях на суми стават по бюджета на АПИ за съответните действия, за съответната година. Към края на април тази година този бюджет е привършен ”, сподели заместник-министърът на правораздаването Иван Демерджиев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР